VM i Sejlsport, Århus 2018

GUIDELINES FOR TILSKUERBÅDE – Worlds 2018 (se https://www.aarhus2018.dk/guidelines/)

Der er lagt op til en kæmpe maritim fest, når VM i sejlsport går i gang på Aarhus Bugten og på Aarhus Ø. Op mod 1000 joller vil dyste på kapsejladsområderne, fulgt af deres trænerbåde – og slagets gang kan følges via live tv-produktion i store dele af verden. Det bliver en fest! -men der er ingen tvivl om, at VM fylder godt på bugten.

Forhåbentligt kommer mange til at følge sejladserne – og hvis du ønsker at se verdensklassesejladser helt live fra din egen båd, er du meget velkommen.

Derfor har vi udarbejdet gode råd, der forhåbentligt gør, at alle får en god oplevelse uanset om du er tilskuer eller du blot ønsker at passere områderne:

1. Der kapsejles hovedsageligt mellem kl. 12 og 17 i perioden 2-12. august, og det er her du skal udvise opmærksomhed.
  2. De enkelte kapsejladsområder fylder cirka 1 sømil og kendetegnes ved, at bådene er ens og at de fleste mærker har samme farve. Undgå at sejle mellem bådene og bøjerne, og hold en afstand på mindst 300 meter.
  3. Der er en del RIBs omkring kapsejladsområderne, som er direkte relateret til sejladserne. Disse både afvikler sejladserne, supporterer sejlerne, dømmer sejladserne eller laver mediedækning – og er derfor meget tæt på sejlerne. Så tæt på skal du ikke: hold en afstand til disse både på mindst 100 meter.
  4. Der vil i nærheden af kapsejladsområderne være politi- og marshallbåde – som kan finde på at kontakte dig. De har et overblik over, hvor og hvornår der kapsejles. Så følg deres anvisninger.
  5. Ved indsejlingen til Aarhus Lystbådehavn søsættes en stor del af jollerne – primært sidst på formiddagen. Når dette foregår, vil havnehullet være massivt fyldt op, men det er et flot syn. Så nyd synet og hav 20 minutters tålmodighed – så er de væk.
  6. En stor del af jollerne ligger i Aarhus Havn (den kommercielle havn). Her er udelukkende adgang for afviklingsfartøjer samt de respektive sejlere.
  7. Nacra-katamaranerne og kitesurferne sejler med stor hastighed – og deres manøvrer kan være sværere at forudse. Her bør udvises ekstra forsigtighed og afstand.
  8. Nyd synet – og brug din sunde fornuft.

I det officielle program (https://www.aarhus2018.dk/wp-content/uploads/2018/06/swc_vm_program_dk_05.pdf) finder du bl.a. oversigt over de forskellige baneområder samt en foreløbig oversigt over hvornår og på hvilke baner de enkelte bådtyper sejler.

——————————————————————————————————————————–

Medlemsinformationer til Viborg Sejlklub.

Adresse ændring.
Det er medlemmernes eget ansvar, at melde adresse ændring til Viborg Sejlklub.

E-mail adresse ændring.
Det er medlemmernes eget ansvar, at melde E-mail adresse ændring til Viborg Sejlklub, såfremt man fortsat ønsker E-mail fra sejlklubben, bl.a. den eneste måde man nu får klubbladet på.

——————————————————————————————————————————–

Ud over 2,4 mR afdelingen og Ungdoms afdelingen er Viborg Sejlklub nu også kommet på Facebook under navnet: Viborg Sejlklub Hjarbæk havn

Kan du ikke komme ind er her et link.

Vedrørende Bundsliber.

Sejlklubben har indkøbt en ny pudsemaskine og støvsuger, så vi nu råder over to sæt.
Det er i den forbindelse besluttet, at man betaler 10 kr. pr. styk for forbrugte alm. slibeskiver, og 20 kr. pr stk. for netskiverne (skrabejern er inkl.) for lån af maskine.

Man kan låne en maskine med hjem, men den må kun benyttes til slibning af båd.
Der skal rettes henvendelse til undertegnede for lån, samt afregning, og oplysning om evt. fejl el. mangler ved maskinerne.

Man skal være opmærksom på, at ved brug af netskiverne, skal der bruges mellemsål, så kontroller venligst at der er en sådan til stede, ellers ret henvendelse til undertegnede.

Det bemærkes, at man ved større pudsearbejder skal anvende støvsuger.

Poserne tømmes i den dertil beregnede beholder i miljø huset.

Med venlig hilsen.
Børge List
bmblist@gmail.com

Ps.
Udlån foregår efter først til mølle princippet.

——————————————————————————————————————————–

Flagregler for lystfartøjer og andre fartøjer.